toekomst

In goed overleg met de gemeente Uithoorn maken Bouwfonds Ontwikkeling en ZeemanVastgoed de Vinckebuurt in de komende jaren tot een nieuw en comfortabel woongebied in het centrum van Uithoorn. In totaal komen er ruim 280 woningen, zowel eengezinswoningen als appartementen, voor jong en oud. Waar deze hoek van Uithoorn aan de Amstel nu soms nog wat rommelig en verlaten overkomt, toont Uithoorn zich hier met de ontwikkeling van de Vinckebuurt binnen een paar jaar van zijn mooiste kant met een prachtige nieuwe woonwijk voor jong en oud.


De nieuwe woningen

In het plan is zoveel mogelijk rekening gehouden met het inpassen van de nieuwe woningen in de bestaande buurt. Er wonen nu al mensen naast en zelfs middenin het gebied, zoals aan de Burgemeester van Meetelenstraat. De bouwhoogten en het soort bebouwing van de nieuwe eengezinswoningen zijn afgestemd op deze bestaande bebouwing. Op zoveel mogelijk plekken kun je straks het water van de Amstel zien. Voor de Thamerkerk komt een nieuw plein, waarmee de kerk wordt verbonden met de nieuwe buurt. De structuur van het gebied met de groene oever langs de Amstel en het bestaande wegenpatroon blijven uiteraard bestaan. Wel wordt met de nieuwbouw ook een 30 km zone voor het gehele gebied ingevoerd. De wegen krijgen nieuwe bestrating. De Vinckebuurt wordt een veilige, kindvriendelijke woonbuurt, waarbij bestaand en nieuw naadloos in elkaar over gaan.


De buurtjes

De Vinckebuurt bestaat straks eigenlijk uit twee woonbuurtjes met een eigen sfeer en karakter. Het hart en het rustpunt van de Vinckebuurt zijn de twee groene plantsoenen die midden in die buurtjes van de Vinckebuurt komen te liggen. Daaromheen komen verschillende straten met eengezinswoningen. Dat zijn zowel starterswoningen, rijwoningen als ook ruime twee-onder-een-kapwoningen. Dankzij de jaren dertig architectuur sluiten de nieuwe eengezinswoningen naadloos aan bij de woningen in de omgeving.


Aan de Amstel

Direct aan de Amstel komen appartementsgebouwen met variabele hoogte, die ogen als eigentijdse grachtenpanden. De gebouwen zien er allemaal net iets anders uit. In het ontwerp van de gebouwen aan de Amstel komt een spannende afwisseling in hoogte, gevelbreedte en kleur. De appartementenblokken krijgen hierdoor een speelse en levendige uitstraling. Natuurlijk is het een moderne variant, maar de uitstraling doet denken aan de panden die aan de Amsterdamse grachten staan. Die ook allemaal anders in hoogte, breedte en kleur zijn. Deze afwisseling geeft allure langs het water.


Verkeer

De Vinckebuurt krijgt een heldere verkeersstructuur en woonstraten in een 30 km zone. Er worden langzaam verkeer routes tussen de beide buurtjes aangelegd en in de richting van de Amstel. Het streven is om zo min mogelijk auto’s in het straatbeeld op te nemen. Parkeergarages onder de appartementsblokken, garages, opritten en parkeerhoven aan de binnenzijde van de woonblokken gaan hier onder andere voor zorgen.

jQuery(".menu-headermenu-container ul li.locate").addClass("current-menu-item");
 
^ Terug naar Top