Nieuwsbericht

Start verkoop ‘Allure aan de Amstel’ uitgesteld

Zeeman Vastgoed werkt al geruime tijd aan de ontwikkeling van het plan ‘Allure aan de Amstel’ in de Vinckebuurt in Uithoorn. Inmiddels zou de uitvoering van het plan ter hand kunnen worden genomen. De bouwvergunning voor de 1e fase is door de gemeente afgegeven, de website is klaar, de brochures kunnen worden gedrukt en de makelaars staan in de startblokken. Helaas is Zeeman Vastgoed echter gestuit op een onvoorziene omstandigheid, die het opstarten van de verkoop van het deelplan ‘Allure aan de Amstel’ belemmert.

De eigenaar van de gronden, Zeeman Real Estate BV, is momenteel, samen met twee andere ontwikkelende partijen, betrokken bij een juridisch geschil over een ander project in Noord-Holland, genaamd Distriport. Dit betreft de ontwikkeling van een bedrijventerrein. Hierover wordt momenteel een rechtszaak gevoerd door deze drie partijen tegen de provincie Noord-Holland. In het kader van dit inmiddels langslepende juridisch geschil heeft de provincie Noord-Holland conservatoir beslag gelegd op de gronden, waarop het project ‘Allure aan de Amstel’ moet worden gerealiseerd. Zeeman Real Estate BV heeft dit beslag juridisch aangevochten.

Ondanks uitvoerige juridische inspanningen om de gronden vrij van beslag te krijgen, is dat tot op heden dus (nog) niet gelukt. Dat wordt door iedereen zeer betreurt, maar is helaas een feit. Dit betekent, dat de verkoop en uitvoering van het deelplan ‘Allure aan de Amstel’ in de Vinckebuurt door Zeeman Vastgoed voor onbepaalde tijd is opschort, in ieder geval voor de duur van de cassatie procedure in de hoofdzaak van het project Distriport. Naar verwachting is met deze cassatie procedure circa 1 tot 1,5 jaar gemoeid. Uitspraak zal naar verwachting pas eind 2016 volgen.

Het werken aan dit prachtige project is Zeeman Vastgoed dus voorlopig letterlijk onmogelijk gemaakt. Tegelijk wordt de juridische strijd natuurlijk voortgezet. Er wordt alles aan gedaan om het tij te keren. De inzet is er onverminderd op gericht om het project ‘Allure aan de Amstel’ tot een succes te maken. Zo niet nu, dan toch zeker in een later stadium.

 
^ Terug naar Top